Sök

Tips på att må bra under hösten

Hösten är en fantastisk tid att se över sin kosthållning och göra de förändringar du funderat över. Det är dags att sluta tänka och bara göra. Höstens energi hjälper dig att hålla fast vid det du bestämt dig för eftersom vi nu skalar av överflödet och lättare hittar fokus. Eftersom vi jobbar med hälsa tycker vi att saker att fokusera på den här tiden kan vara kost, träning, andning och att hitta en bättre balans i vardagen. Hösten är en bra tid att stärka lungan och tjocktarmen. Lungan stärker du genom att jobba på din andning exempelvis genom andningsövningar och genom att dricka mycket vatten. Tjocktarmen stärker du genom att generellt minska på socker, mjölkprodukter och vete för att få e

Så får du en bättre miljö i tarmen

Visste du att 95% av vår serotoninbildning sker i tarmen medan endast 5% bildas i hjärnan? Serotonin behövs för att reglera tarmrörelser och för att vi ska känna lycka och välbefinnande. Serotonin minskar ångest och depression och den hämmar inflammationsmolekyler cytokiner och minskar den oxidativa stressen samt ökar näringsupptaget i dina tarmar. Här får du 6 olika typs på vad du kan göra för att skapa en bra miljö i tarmen och samtidigt få en bättre mental hälsa.

Vikten av goda rutiner på morgonen

Det du gör i början på dagen kan du njuta av under många timmar framöver. En god frukost, en rask promenad eller en stund för dig själv med andning kan göra att du får energi till resten av dagen. Planera in en stund så den blir av. Det är som att ge dig själv en daglig precent. God morgon!

Kontaktformulär

  • Instagram - White Circle

© 2015 by akupunkturann.com