top of page
AkupunkturAnn logo

Känn hur vårkänslorna sprudlar!


Försommaren

En tid av kraft och energi när mycket av våra planer blir till verklighet och vi "gör" det vi tänkt. Stark vilja och handlingskraft - det är Träelementets tid, som så smått börjar gå över i Eld elementet - att njuta av det vi skapat under våren!

Ta dig tid att andas!

Just nu är den bästa tiden till att samla energi inför året. Så att göra extra andningsövningar varje dag är att ge sig själv en riktig boost av energi.

Tänk på att maten vi får i oss, från jorden, är vi noggrant medvetna om att den skall berika vår kropp med maximal energi och näring. Lika viktigt är det även med "näring" från himmelen, via vår andning.

Kvinna mediterar i solnedgång

Så här kan det gå till:

  1. Sätt dig bekvämt utan ryggstöd, i skräddarsits eller på en stol (om du sitter på en stol så sätt dig lite längre fram på stolsitsen). Lyft på rumpan och skjut bak den så att du sitter mitt över dina sittben, det är då mycket lättare att sitta rak i ryggen på ett avslappnat sätt.

  2. Händerna kan du ha liggande i knät eller i varandra, där det känns bekvämt för dig. Dra lätt in hakan, lite nedåt som att du drar in den lite mot nacken (som om du skall göra lite dubbelhaka). Detta öppnar nacken och huvudets tyngd hamnar mitt över kotpelaren, huvudets tyngd blir då lättare.

  3. Känn in kroppen och slappna av, andas nu långsamt in genom näsan och låt andetaget röra sig tillsammans med tanken ner till strax under naveln, fyll gärna denna plats med andetagets energi och andas sedan mjukt ut genom munnen, tillsammans med den förbrukade energin som du inte längre behöver.

  4. Låt andetagen vara långsamma och naturligt mjuka, inte forcerade.

  5. När andetaget går in så skall magen vara avslappnad och röra sig lätt utåt och när andetaget går ut, rör sig magen lätt inåt.

  6. Upprepa andningen så avslappnat som möjligt och kräv inte så mycket av andetaget från början, ju mer avspänt, ju djupare blir ditt andetag automatiskt. Detta hjälper bland annat din diafragma att bli avspänd, som i sin tur ger dina inre organ en mjuk massage och bidrar till bättre rörelse och cirkulation.

Andas med djup medveten andning en stund om dagen, gärna morgon och kväll, det ger dig bättre energi till dagen och en skönare sömn!

Lycka Till!

 

Läs fler artiklar här 

bottom of page