top of page

Gott för kroppen med både sött och salt


kvinnlig hand tar frukt ur fat med frukt och nötbricka

Under januari månad är det många som känner att dom vill minska mängden mat och rena kroppen från frosseriet som ofta uppstår under julen. En bra sak är att dra ner på sockret, minska mängden snabba kolhydrater samt mängden komjölk.

För att man inte ska behöva avstå helt från frestelser kommer här ett recept på raw lakritsfugde med smak av sött och salt.

Enligt österländsk medicin påverkar all mat kroppen på olika sätt. Här får du veta vad ingredienserna i det här receptet står för. Salt stimulerar njurarnas meridian. Den söta smaken hjälper magen om det är i lagom mängd. Kokos stärker kroppen och reducerar svullnad. Lakrits kan vara bra vid matsmältningsbesvär, hosta och svaghet. Dadlar stärker blodet och sägs även stärka syn och hörsel.

Receptet hittar du här. Smaklig spis.


Läs fler artiklar här 

bottom of page