top of page

Lider du eller någon nära dig av migrän?


Många människor lider av migrän i denna tid av stress. Det finns många olika förklaringar till varför migrän uppstår och alla påverkas olika av stress och press. En del får problem med magen och huden medan andra kan få problem med sömnen eller hjärtat.

Det som binder samman dessa problem är att det ofta inte syns utanpå utan många lider i det tysta och försöker få en normal vardag trots den stora smärtan. Alla med huvudvärk och migrän kan ha olika symtom, en del får synbortfall och måste ligga i ett mörkt rum medan andra kan häva udden av smärtan med värktabletter och ändå gå till jobbet. Vissa vaknar med smärtan medan andra oftare får den senare på dagen eller till helgen. Kvinnor kan märka en ökad känslighet runt mensen eller ägglossningen.

Många tar till värktabletter för att lindra smärtan men väldigt få upplever en förbättring på lång sikt. Jag träffar en hel del som haft migrän i många år och som har hankat sig fram men inte hittat en bra lösning till sina problem. Detta påverkar naturligtvis de själva men även deras nära och kära samt deras arbete.

”Claes kom till mig och sökte för besvär med sin migrän och huvudvärk som hade besvärat honom i många år. Han hade tidigare provat akupunktur men inte fått någon bra effekt och var därför tveksam till om akupunkturen skulle kunna hjälpa honom nu denna gång. Han var villig att prova behandling hos mig för att han hört att jag behandlat andra med liknade besvär.

Vid sidan om sina akupunkturbehandlingar som han gjorde en gång i veckan så rekommenderade jag vissa matförändringar och regelbundna avslappnings övningar.

Efter första behandlingen hade han bara behövt ta en värk tablett på en hel vecka som tidigare hade varit att ta tabletter nästan dagligen. Efter fem veckor och hade han endast haft lätt huvudvärk vid ett tillfälle alla andra symtom var borta.

Dessutom tyckte han att behandlingarna var behagliga, kände han sig lugnare i sinnet och sov bättre på nätterna.

Claes fortsatte med behandlingar regelbundet ca en gång i månaden för att han upplevde en avslappnade och välmående känsla.” -Ann-

Vid österländsk medicin och akupunktur angriper vi problemet både från grunden och för att dämpa symtomen. Vi ställer en diagnos och behandlar de meridianers där problemet sitter. Vi hjälper kroppen att hjälpa sig själv genom att återställa balansen. För att vi ska få långvariga resultat är det viktigt att vi kombinerar behandlingen med de egenvårdstips du får med dig. Det kan röra sig om kostråd, andningsövningar, avslappningsövningar och andra små tips och trix. Tillsammans kan vi göra så du får en skön och smärtfri eller lindrigare vardag.


Senaste nytt!
Arkiv
Taggar
Inga taggar än.
  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
bottom of page