top of page
AkupunkturAnn logo

Höstens karaktär och känslor


Under hösten är energin kraftigt nedåtgående och det kan vi märka på vårt humör som lätt går ner under den här perioden. Under sommaren är det känslan glädje som är framstående och under hösten drar vi mer åt känslan sorg och oro.

Jag möter många på min klinik som just nu känner sig låga, trötta och har en känsla av att vara vilsna i livet. De kanske letar efter en mening och ifrågasätter sitt liv extra mycket. Under hösten är det vanligt att vi skalar av det som inte är viktigt och gör oss redo för den lugnare energin under vintern. I naturen ser vi det enkelt genom att löven blir gula och trillar av.

solnedgång med utsikt över havet

Vi kan använda den här nedåtgående och avskalande energin till att få saker gjorda. Vi kan exempelvis kasta ut det vi inte behöver och vi kan ta tag i vissa saker som blivit liggande under den varma sommaren. Att vi ifrågasätter vårt liv kan vara bra i vissa perioder men kom ihåg att inte agera för fort utan att verkligen låta förändringen sjunka in innan du verkställer den.

Nu är det en bra tid att stärka kroppen genom att djupandas och äta och dricka varmt.

Trevlig höst!


Läs fler artiklar här 

bottom of page