top of page

BEHANDLINGAR

akupunkturnålar på stubbe

Akupunktur

Akupunktur är en effektiv behandling vid många olika åkommor. Den skapar cirkulation i kroppen som är både avslappnande och stärkande, samtidigt som den balanserar både kropp och själ.

 

Vid en behandling kan olika behandlingstekniker användas beroende på vilken som är bäst lämpad till patientens specifika besvär;

 

  • Akupunktur (nål) 

  • Moxa (värmebehandling)

  • Koppning

 

Den hjälper vid exempelvis sömnbesvär, stress, smärtor, allergier, IBS, migrän, klimateriebesvär, fertilitet, klådabesvär eller för att stärka immunförsvaret.

Kosmetisk akupunktur

Kosmetisk Akupunktur är en behandling för den som både vill ha föryngring och en hälsobehandling i ett.

 

Cirkulation skapas i ansiktet och i övriga delar av kroppen med hjälp av tunna nålar som hjälper produktionen av kollagen och keratin vilket stärker och ger grundare rynkor och mer lyster, en superbehandling som är ett hälsosamt alternativ till skönhet.

 

Kosmetisk akupunktur hjälper bland annat mot fina linjer, rynkor, hängande hud, akne, pigmentfläckar, förstorade porer, brist på lyster, hängande ögonlock, matt och torr hy, mm.

 

Tio behandlingar i tät följd rekommenderas, för att bibehålla resultat 3-6ggr/år, hur många och hur täta behandlingar som krävs är individuellt.

kvinna får kosmetisk akupunktur i pannan
akupunkturnålar på öra med örhänge

Öronakupunktur

Öronakupunktur är en behandlingsmetod som är effektiv och lättillgänglig, just för att kunden kan vara fullt påklädd.

 

Metoden används vid många olika besvär som exempelvis tobakavvänjning och smärtbehandling.

MOXA

Moxibustion, är en värmebehandling där man kan använda olika former av moxa.

 

Det består av en ört som värmer i hög temperatur och kan vara utformad likt en cigarr, i lösvikt eller i mindre koner. Behandlingen ökar flöde, cirkulation och är stärkande. Moxa är en idealisk behandlingsform för många av oss som bor i Norden.

 

Moxalampan är det doftfria valet av moxa.

moxa låda och cigarr med rök
kvinnlig hand justerar glaskopp för koppningsbehandling på rygg

Koppning

En kopp kan vara i olika material så som glas, plast, gummi etc.

 

Den används genom att skapa vakum som bildar en sugeffekt på utvalda akupunkturpunkter eller områden. Detta bidrar till ökad cirkulation och förbättrat flöde.

 

Koppning är en uppskattad behandling som ger en lugn och avslappnade känsla.

Vad kan jag förvänta mig?

Konsultation

Det första som sker vid ett besök hos oss är en konsultation där vi ställer frågor om ditt allmänna hälsotillstånd, vi tar din puls, tittar på din tunga och ställer frågor om din historia. Detta ger oss informationen som bestämmer vilken typ av behandling som är bäst lämpad för dig. 

Hur känns nålarna?

De tunna nålarna är utformade för att vara smärtfria, och många kunder upplever en känsla av avslappning och lugn under behandlingen.

Säkerhet och hygien

Varje nål som används bryts ur steril engångsförpackning och kasseras direkt efter behandlingen i separat kärl för farligt bioavfall. Vi har noggrannt utformade säkerhetsrutiner för att säkerställa högsta hygienstandard.

Att tänka på inför och efter behandling

Vi rekommenderat att du intar en måttlig måltid före behandlingen, så att du varken är hungrig eller övermätt. Efter behandlingen är det även bra att bära varma, täckande kläder vid kallt eller blåsigt väder, samt skyddande klädsel vid varmt väder. Det är även viktigt att ta det lugnt för att bibehålla akupunkturbehandlingens effekt i kroppen. Att träna direkt efter är därför inte att rekommendera. Detta råd syftar till att optimera resultatet av behandlingen, då du investerar både tid och pengar i akupunkturen. Vår målsättning är att du ska få maximal effekt av din behandling.

 

Hur mår jag efter en behandling?

Vanligtvis upplever de flesta en skön och lugnande avslappningseffekt. Det är dock möjligt att känna sig trött eller att uppleva tillfällig ökning av smärtor, särskilt om du kom till behandlingen med ett smärtproblem. Till exempel, om du har haft ont i armbågen, kan smärtan kännas något mer framträdande under de närmaste dagarna efter behandlingen. Detta inträffar eftersom kroppens cirkulation ökar och arbetar intensivt där tidigare blockeringar funnits, som i detta fall, i armbågen.

Koppningsmärken

Efter koppning kan märken kvarstå som ser ut som blåmärken. Dessa är smärtfria och är inte på grund av skada, det vill säga att de inte är blåmärken. De framkommer av det stagnerade flöde man behandlat som ligger i vävnaden. 

Kosmetisk akupunktur

Vi rekommenderar att du bokar tid för din kosmetiska akupunktur i god tid inför ett viktigt evenemang. Detta då det kan uppstå små blåmärken efter en behandling. Blåmärken uppkommer vanligtvis inte under behandlingen, men det är bra att vara medveten om att det kan uppstå. 

bottom of page